úvodní strana



Pětipatrový svatební dort

Kliknutím zvětšíte obrázek Kliknutím na obrázek jej zvětšíte
úvodní strana



Svatební dort se závojem

Kliknutím zvětšíte obrázek Kliknutím na obrázek jej zvětšíte
Jde o další svatební dort zhotovený na podnosu a se sloupky z plastu. Korpus na jednotlivá patra dortu je ze světlé a tmavé piškotové hmoty. Náplň tvoří smetanový krém s různými obměnami příchutí. Dort je potažen fondánovou potahovací hmotou včetně malého závoje na vrchním nejmenším korpusu.
úvodní strana



Svatební dort s květinami

Kliknutím zvětšíte obrázek Kliknutím na obrázek jej zvětšíte
Svatební dorty se dají také připravovat na stojanu jehož konstrukce prochází přímo středem dortu a zajišťuje stabilitu celého dortu. Jako dekorace je zde použito živých květin stejného druhu a barvy jaké měla nevěsta ve svatební kytici.
úvodní strana



Patrový svatební dort se srdcem

Kliknutím zvětšíte obrázekKliknutím zvětšíte obrázek Kliknutím na obrázek jej zvětšíte
U tohoto svatebního dortu byly opět použity podnosy a vzpěry z bílého plastu. Spodní základní dort je zhotoven ze světlého a kakaového piškotového korpusu. Piškotové pláty jsou střídány / světlý a tmavý / a prokápěny alkoholem nebo ovocnou šťávou. Jako náplň pro nejspodnější dort byl použit klasický máslový krém, kde základ tvoří vanilkový puding a do něj vešlehané máslo v poměru 1:1. Máslového krému je použito proto, aby si na své přišli milovníci klasické cukrařiny a také z toho důvodu, že spodní dort nese váhu všech zbývajících dortů, včetně možné květinové výzdoby, umístěné mezi sloupky v jednotlivých patrech. Další dorty jsou plněny zlehčeným smetanovým krémem skládajícího se z ušlehané šlehačky, želatiny, cukru a dalších dochucovacích surovin, jako je čokoláda, ořechy, rozmixované ovoce, nugát, mandle, kokos. Dorty jsou dále potaženy marcipánovou hmotou, ze které jsou i okrajové krajky.
úvodní strana

Svatební dort ve tvaru kapky

Kliknutím zvětšíte obrázek Kliknutím na obrázek jej zvětšíte
Jde o studii svatebního dortu k závěrečným zkouškám oboru cukrář. Velikost dortu je limitována požadovanou výslednou váhou dortu. Svatební dort je zhotoven z tradičního máslového krému. Obsypaný strouhaným kokosem a okraj je zdoben krémem a řezanou trubičkou.
úvodní strana

Čtyřpatrový svatební dort

Kliknutím zvětšíte obrázek Kliknutím na obrázek jej zvětšíte
U tohoto svatebního dortu byly použity podnosy a vzpěry z bílého plastu. Spodní základní dort je zhotoven ze světlého a kakaového piškotového korpusu. Piškotové pláty jsou střídány / světlý a tmavý / a prokápěny alkoholem nebo ovocnou šťávou. Jako náplň pro nejspodnější dort byl použit klasický máslový krém, kde základ tvoří vanilkový puding a do něj vešlehané máslo v poměru 1:1. Máslového krému je použito proto, aby si na své přišli milovníci klasické cukrařiny a také z toho důvodu, že spodní dort nese váhu všech zbývajících dortů, včetně možné květinové výzdoby, umístěné mezi sloupky v jednotlivých patrech. Další dorty jsou plněny zlehčeným smetanovým krémem skládajícího se z ušlehané šlehačky, želatiny, cukru a dalších dochucovacích surovin, jako je čokoláda, ořechy, rozmixované ovoce, nugát, mandle, kokos. Dorty jsou dále potaženy marcipánovou hmotou, ze které jsou i okrajové krajky a ozdobná srdíčka. Lze použít i různě barvený marcipán do vhodných odstínů dle přání zákazníka.
úvodní strana